wb50pluspartij

Risico van 50+ en starten met een bedrijf

tolu-olubode-PlBsJ5MybGc-unsplash

Risico van 50+ en starten met een bedrijf

Als je een oudere leeftijd hebt en graag een eigen bedrijf wilt moet je goed kijken naar de nadelen. Zo ben je waarschijnlijk aan het werk bij een werkgever en kan je hier gewoon iedere maand je geld verdienen. Als je hier weggaat krijg je dit niet meer en kan je niet wachten tot op je pensioen. Het starten van een eigen bedrijf kan ook verkeerd uitpakken en kan dit er juist voor zorgen dat je veel geld kan verliezen. Daarnaast ben je al ouder en duurt het soms jaren voordat een bedrijf winst kan maken. Hiervoor heb je geduld en tijd nodig en als je ouder bent heb je dit soms niet. Ook ben je vaak een stuk ouder en ben je moeilijker ter been en kan het soms moeilijk zijn. Vooral als je een bedrijf hebt in bijvoorbeeld de bouw kan dit extra moeilijk worden en moet je hier voor oppassen. Daarnaast heb je vaak een startkapitaal nodig voor een bedrijf en is dit vaak ook jouw spaarrekening. Daarom moet je een goed plan hebben anders is er een grote kans dat je dit dan kwijt raakt. Kijk dus eerst goed naar een plan voordat je ontslag neemt en je eigen bedrijf begint.

Voordelen bedrijf

Ook zitten er voordelen aan het hebben van een eigen bedrijf. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je veel geld kan verdienen. Zo kan je bedrijf het heel goed dan en kan je veel omzet maken en veel winst maken. Op deze manier kun je er daarom goed voor zorgen dat je veel geld kan verdienen en ook kan sparen. Daarnaast kan je ook je eigen tijden bepalen en kan je er op deze manier voor zorgen dat je er altijd bent. Ook hoef jij geen verantwoording af te leggen aan andere mensen en bij jij de eigenaar natuurlijk.

Belasting

Als je een eigen bedrijf hebt, maak je vaak veel omzet. Dit is echter niet altijd winst en gaan hier ook nog eens bepaalde kosten af. Zo kunnen dit rekeningen zijn, maar ook de kosten van je voorraad. Daarnaast heb je nog een andere kostenpost en moet je denken aan de belastingdienst. Deze kan veel geld van je eisen en dit kan natuurlijk een probleem zijn als je het al uitgegeven hebt. Zorg er daarom voor dat je altijd geld opzij kan leggen voor als je de belasting moet betalen.

MEER TE WETEN KOMEN

verzekeringen

Lees Meer

Financiële

gebruiken