wb50pluspartij

Waarom haagplanten een goed idee zijn

Wil je graag groen in de tuin, maar is tuinieren niet je grootste hobby? Dan zijn haagplanten een goede optie! In dit artikel bespreken we de voordelen van haagplanten en op welke manier je er de tuin mee kunt opleuken.

De voortuin

Een goede plant voor de voortuin is de Taxushaag; deze zijn er in zowel grote als kleine formaten. Een kleinere taxushaag in de voortuin is vaak heel erg mooi. Ze hebben weinig onderhoud nodig en kunnen het wisselende weer en temperaturen in Nederland goed aan. Een taxushaag kopen, dat heb je zo gedaan; de haag behoort tot planten van eigen bodem en wordt in Nederland gekweekt. 

Als schutting

Wist je dat de taxushaag goed ingezet kan worden als natuurlijke schutting tussen jou en je buren? De groene beukenhaag leent zich daar perfect voor; je kunt meerdere beukenhagen naast elkaar planten en zo een mooie, dichte heg creëren. De groene beukenhaag kun je ook afwisselen met de rode variant; het planten en onderhoud is voor beide hagen hetzelfde. Een beukenhaag kopen doe je in Nederland gemakkelijk online of bij een tuincentrum. 

Gezelligheid

Haagplanten in de tuin brengen veel groen en kleur de tuin in. Dat geeft de tuin een levendige en gezellige uitstraling. Daarnaast staan haagplanten bekend om het aantrekken van vogels; de dichte bladeren bieden hen een heerlijk plekje om zich in te nestelen. Haagplanten creëert bovendien schaduw in de tuin, zodat je lekker kunt afwisselen tussen relaxen in de zon en het zoeken van verkoeling.