wb50pluspartij

3 voordelen van een goede bedrijfstuin

Het is voor veel bedrijven vaak geen prioriteit, maar een bedrijfstuin kan behoorlijk wat voordelen met zich mee brengen. Het is daarom slim om eens te denken over het aanleggen van een bedrijfstuin. Twijfel je nog? In dit artikel sommen we drie belangrijke voordelen van een bedrijfstuin voor je op.

Het aanleggen van een bedrijfstuin hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Je kunt het aanleggen vaak beter overlaten aan iemand die echt verstand heeft van tuinen. Zo ziet je bedrijfstuin er straks hartstikke mooi uit en blijft deze ook netjes. Zeker als je de hovenier regelmatig terug laat komen om de tuin te onderhouden!

Eerste indruk

Een bedrijfstuin zorgt voor een goede eerste indruk. Krijg je bijvoorbeeld veel (potentiële) klanten en nieuwe relaties over de vloer, dan is een goede eerste indruk enorm belangrijk. Die eerste indruk begint al vanaf het moment dat de bezoeker de auto uitstapt. Komt hij of zij dan eerst door een net aangelegde bedrijfstuin, dan werkt dat onbewust al op de eerste indruk van die persoon. Je bedrijf komt zo al snel fris, groen, creatief en georganiseerd over!

Een plek om even buiten te zijn

Voor werknemers is een bedrijfstuin een waardevolle toevoeging aan het kantoorleven. De hele dag binnen zitten kan namelijk behoorlijk vermoeiend zijn en de bedrijfstuin geeft werknemers zo de kans om even naar buiten te gaan. Ze kunnen zo even een frisse neus halen en even lekker naar buiten in pauzes of rustmomenten.

Minder stress, meer rust en meer creativiteit

Het feit dat je werknemers tussendoor af en toe even naar buiten kunnen en bijvoorbeeld een stukje door de tuin kunnen gaan wandelen, zorgt ook voor minder stress, meer rust en meer creativiteit. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat groen een positief effect heeft op de gemoedstoestand en creativiteit stimuleert. Daarbij zorgt een bedrijfstuin ervoor dat je werknemers vaak graag een rondje gaan wandelen, waardoor ze wat meer bewegen. Ook dat is erg positief, want dat zorgt ervoor dat je werknemers gezonder worden.